tenniswarhouse-europe

Cum poate Simona sa bata adversarele cu stil de joc similar?

ACASA

După meciuri ca acestea, care se termină cât ai clipi, de obicei întrebarea care ne frământă este ”ce s-a întâmplat?” și ”de ce?”. La prima, răspunsul este că Simona a greșit prea mult, nefiresc de mult pentru ea (17 neforțate în două seturi scurte este imens pentru o jucătoare care poate face și doar 1-2 neforțate pe set), iar Caroline nu a dat nimic gratis. Daneza a continuat să servească la fel de bine ca în meciul câștigat cu același scor drastic contra Svitolinei, și a terminat cu doar 7 neforțate.

Vizual, schimburile au avut un aer de incertitudine din partea Simonei, care a părut că nu-i citește patternurile Carolinei cu aceeași precizie ca altor adversare: a pornit de multe ori cu o fracțiune de secundă prea târziu la minge, sau s-a trezit înghesuită, luată prin surprindere de plasamentul în colțuri al mingilor Carolinei.

Poate un motiv este și faptul că ultimul lor meci pe hard a fost, hăt, în 2015 la Dubai? Din 2015 de la Stuttgart (zgură), cele două s-au mai întâlnit abia anul acesta la Eastbourne pe iarbă. Meciurile dintre ele au scoruri de toate felurile: ambele au pierdut și au câștigat și în două și în trei seturi. Totuși, înfrângerea clară de azi cred că se poate pune, dincolo de ziua proastă a Simonei și cea excelentă a lui Wozniacki, și pe seama suprafeței foarte lente. Daneza nu a pierdut încă niciun meci în faza grupelor din cele 5 jucate la WTA Finals până acum.
Articolul complect: http://www.treizecizero.ro/news/schimbare-de-tactica-cum-le-poate-bate-simona-pe-adversarele-cu-joc-similar