Cum poate Simona sa bata adversarele cu stil de joc similar?

ACASA

După meciuri ca acestea, care se termină cât ai clipi, de obicei întrebarea care ne frământă este ”ce s-a întâmplat?” și ”de ce?”. La prima, răspunsul este că Simona a greșit prea mult, nefiresc de mult pentru ea (17 neforțate în două seturi scurte este imens pentru o jucătoare care poate face și doar 1-2 neforțate pe set), iar Caroline nu a dat nimic gratis. Daneza a continuat să servească la fel de bine ca în meciul câștigat cu același scor drastic contra Svitolinei, și a terminat cu doar 7 neforțate.

Vizual, schimburile au avut un aer de incertitudine din partea Simonei, care a părut că nu-i citește patternurile Carolinei cu aceeași precizie ca altor adversare: a pornit de multe ori cu o fracțiune de secundă prea târziu la minge, sau s-a trezit înghesuită, luată prin surprindere de plasamentul în colțuri al mingilor Carolinei.

Poate un motiv este și faptul că ultimul lor meci pe hard a fost, hăt, în 2015 la Dubai? Din 2015 de la Stuttgart (zgură), cele două s-au mai întâlnit abia anul acesta la Eastbourne pe iarbă. Meciurile dintre ele au scoruri de toate felurile: ambele au pierdut și au câștigat și în două și în trei seturi. Totuși, înfrângerea clară de azi cred că se poate pune, dincolo de ziua proastă a Simonei și cea excelentă a lui Wozniacki, și pe seama suprafeței foarte lente. Daneza nu a pierdut încă niciun meci în faza grupelor din cele 5 jucate la WTA Finals până acum.
Articolul complect: http://www.treizecizero.ro/news/schimbare-de-tactica-cum-le-poate-bate-simona-pe-adversarele-cu-joc-similar