tenniswarhouse-europe

Mergea si Tecau s-au calificat in sferturi la Nastase-Tiriac Trophy

ACASA

Mergea şi Tecău, favoriţi principali la turneul din Bucureşti, au făcut din nou echipă în circuitul ATP după 8 ani, iar echipa română nu şi-a dezamăgit proprii fani! Obişnuiţi cu meciurile tari din Cupa Davis, Florin şi Horia au ştiut cum să abordeze o partidă ce putea avea loc fără probleme în competiţia inter-ţări din tenisul masculin. Asta pentru că românii aveau în faţă doi jucători din aceeaşi ţară, Noua Zeelandă, posesori ai unui serviciu fantastic.

La cum a început primul set, cu break la 2-1 pentru români, misiunea perechii Mergea/Tecău părea mult mai facilă. Daniell şi Sitak au echilibrat însă manşa, cu un rebreak la 4-4, şi ambele echipe au jucat mult mai atent până în tie-break. Cum experienţa îşi spune întotdeauna cuvântul în momentele importante, Horia şi Florin s-au desprins fără probleme şi au fructificat prima minge de set, 7-6(3).

Actul doi a oferit mai puţină adrenalină, mergându-se cap la cap până într-un nou tie-break. La fel de serios abordat de Mergea şi Tecău, care au obţinut calificarea după un meci neobişnuit de lung pentru circuitul de dublu, în o oră şi 34 de minute, scor 7-6(3), 7-6(5). Test trecut cu brio în vederea Jocurilor Olimpice de la Rio şi un pas mare spre primul titlu ATP pentru echipa Florin Mergea/Horia Tecău.

În sferturile de finală programate vineri, Florin şi Horia au un meci uşor pe hârtie, contra lui Federico Delbonis (Argentina) şi a lui Paolo Lorenzi (Italia). Argentinianul şi italianul sunt jucători de simplu şi nu deţin statut de capi de serie, astfel că favoriţii principali au drum liber către semifinale!