tenniswarhouse-europe

Nadal trece de Thiem si ajunge in sferturile de la Monte Carlo

ACASA

Campion la Monte Carlo în opt ocazii diferite şi consecutive, Rafael Nadal a demonstrat, joi, că îşi merită cu prisosinţă titlul de “Rege al zgurii”. Forţă, experienţă şi tărie psihică. Aceste trei calităţi l-au ajutat pe Rafa să treacă peste un adversar familiar, pe numele său Dominic Thiem, austriacul care a stat ca un zid în faţa lui Nadal la Buenos Aires, câştigând ulterior trofeul după victoria din semifinale.

După întâlnirea din Argentina, fanii aveau toate motivele să se aştepte la o partidă interesantă, o partidă ce a urmat a fi dusă la nivel de luptă de către cei doi. Echilibrul a fost cuvântul cheie pentru întregul meci, detaliile definind soarta acestei partide.

PRIMUL SET – DURATĂ: 81 DE MINUTE. SCOR: 7-5
A fost linişte în primele două game-uri, fiecare a mers comod cu serviciul. Game-ul 3, serveşte Nadal, Thiem are 4 mingi de break, face 2-1. Acest game s-a dovedit a fi primul dintr-o avalanşă de game-uri pline de mingi de break şi de lupte duse la extrem. 20 de mingi de break în total – acesta a fost bilanţul primului set, un set ce a durat nu mai puţin de 81 de minute. Întrebarea zilei: Cât ar fi durat acest set dacă s-ar fi ajuns la tie-break? O întrebare ce va rămâne fără răspuns, din păcate. Thiem l-a imitat pe Benoit Paire şi a comis o dublă greşeală la minge de set, fiind nevoit să cedeze într-o manieră dezamăgitoare un set în care s-a prezentat magistral.

SETUL SECUND – DURATĂ: 43 DE MINUTE. SCOR: 6-3
Thiem nu a dezarmat la prima strigare. A făcut break la 1-1, însă nu a reuşit să consolideze cu serviciul. La 4-3 pentru Rafa, Dominic a dat de înţeles că mai are multe de învăţat, iar spaniolul s-a desprins la 5-3. Multiplul campion a închis meciul în mare stil: a câştigat la zero ultimul game al meciului, pe propriul serviciu.

CONCLUZIA?
Nadal şi zgura se “iubesc” cu patimă în continuare, iar aventura lui pe suprafaţa roşie este departe de sfârşit. Ibericul mai are multe de spus în circuit, iar cuvântul cel mai greu îl va avea la Roland Garros, unde va pune din nou mari probleme. Pe cealaltă parte, Thiem a demonstrat din nou că este un jucător de mare perspectivă, are un an extraordinar şi are mari şanse să intre în Top 10 până în vară. La nivel de zgură, Nadal şi Thiem au reuşit să facă un nou spectacol de gală, similar cu cel de la Buenos Aires, deşi în această partidă nu am avut un set decisiv.

Rafael Nadal accede în sferturi, acolo unde va da de un alt adversar foarte cunoscut, Stanislas Wawrinka. În cazul unei victorii în faţa lui “Stan”, Rafa se va duela pentru un loc în finală cu Milos Raonic sau cu Andy Murray.