tenniswarhouse-europe

Irina Begu, eliminata in sferturi la Charleston

ACASA

Irina Begu nu a putut produce surpriza în sferturile de finală ale turneului de la Charleston. Românca a fost învinsă în două seturi, scor 2-6, 3-6, de favorita numărul 1, Angelique Kerber. Reprezentanta noastră va avea ocazia revanşei la Cluj, în meciul de baraj pentru menţinerea în Grupa Mondială a Fed Cup, care se va disputa pe 16 şi 17 aprilie.

Begu, venită după trei meciuri la rând câştigate în decisiv, a condus o singură dată în primul set, adjudecându-şi primul game al întâlnirii. Kerber a jucat solid şi a câştigat de două ori contra serviciului pentru a încheia setul după doar 34 de minute de joc.

În actul secund, echilibrul s-a menţinut doar până la 2-2, scor la care campioana de la Australian Open a făcut din nou break-ul, la 0. Până la final, a doua jucătoare a lumii şi-a consolidat avantajul şi a pus capăt partidei după o oră şi 12 minute, cu un alt game câştigat pe serviciul româncei.

Deşi Begu a avut mai multe lovituri direct câştigătoare decât adversara ei (23 faţă de 18), a servit singurii doi aşi ai meciului şi a avut un procentaj al primului serviciu mai bun (70% faţă de 66%), diferenţa a fost făcută de erorile neforţate. Românca a comis nu mai puţin de 35 de astfel de greşeli, în timp ce Kerber a avut doar 9.

De asemenea, jucătoarea din Germania a profitat de aproape toate şansele de break de care a beneficiat (4 din 5), în timp ce Begu nu a avut nicio oportunitate de a se impune contra serviciului.

Este pentru al doilea an la rând când Irina Begu pierde în sferturi la Charleston cu Angelique Kerber. Anul trecut, jucătoarea de 28 de ani a câştigat tot în două seturi, dar mult mai echilibrate - 7-6, 7-6, apoi avea să cucerească trofeul.

În urma victoriei de azi, Kerber a preluat şi conducerea în duelurile directe cu Begu. Pentru sportiva din Germania a fost al treilea succes în meciurile cu a 34-a jucătoare a lumii.

Begu şi Kerber se pot reîntâlni peste ceva mai mult de o săptămână, la Cluj, în meciul România - Germania, din Fed Cup.