tenniswarhouse-europe

Djokovic l-a invins pe Nishikori in finala de la Miami

ACASA

Novak Djokovic (Serbia, 1 ATP) continuă dominaţia în tenisul mondial şi îşi mai trece un titlu important în palmares: Miami 2016, turneu din seria Masters! Djokovic l-a învins în finala de duminică seară pe Kei Nishikori (Japonia, 6 ATP), în minimum de seturi, scor 6-3, 6-3.

Djokovic, cel mai bun jucător din istorie în turneele Masters

Victoria reuşită în finala de la Miami nu este un simplu meci câştigat pentru Djokovic, ci reprezintă o bornă impresionantă atinsă de sârb. Novak a câştigat al 28-lea titlu de Masters al carierei, record absolut în istoria tenisului. Sârbul şi-a devansat marele rival la acest capitol, pe Rafael Nadal (Spania, 5 ATP), care deţine 27 de trofee din seria respectivă.

Totodată, Novak Djokovic a mai stabilit o cifră istorică, ajungând la 6 triumfuri în turneul de la Miami şi egalându-l pe Andre Agassi, şi el sextuplu campion la competiţia desfăşurată în Florida. Nole şi-a mai trecut în palmares ediţiile din 2007, 2011, 2012, 2014 şi 2015.

Finală fără istoric la Miami

Finala de la Miami nu a oferit dramatism, meciul fiind controlat în mare parte de liderul mondial. Japonezul Nishikori, deşi aflat într-o formă maximă, nu a putut să-i pună probleme reale lui Novak Djokovic, cu excepţia game-urilor de debut. Kei a început cu break, dar Nole a replicat imediat, egalând la 1. Sârbul a contrat excelent atacurile adversarului, rupând decisiv echilibrul primei manşe, la 4-3, cu un break realizat la 30.

Djokovic a pornit ca din puşcă în actul secund, izbutind un break încă din primul game. A fost îndeajuns pentru ca numărul 1 ATP să se instaleze înr-o zonă de confort din care nu a mai putut fi scos de Kei Nishikori, japonezul care rămâne fără titlu de Masters în palmares. Partida a durat o oră şi 30 minute, 6-3, 6-3, iar Djokovic face ca scorul direct dintre el şi Nishikori să devină 7-2.

Nole îşi trece în palmares a patra "dublă" Indian Wells - Miami

Nole realizează a patra "dublă" Indian Wells - Miami din carieră, după ce mai triumfat la ambele turnee disputate pe hardul american şi în anii 2011, 2014 şi 2015. Jucătorul în vârstă de 28 a câştigat în urmă cu două săptămâni şi finala de la Indian Wells, după 6-2, 6-0 cu Milos Raonic (Canada, 12 ATP). Graţie performanţei de la Miami, Djokovic pleacă acasă cu un cec în valoare de 1 milion de dolari şi 1.000 de puncte ATP.